Fjellturer og ferieturer

fredag 20. mai 2011

Basilikumpesto, gresskarparmesan og brokoli

Sunneste måten å spise brokoli på, er rå
Denne middagen er en skikkelig råtass. Du "damper" brokolien al dente i kjøleskapet, ved å legge små buketter brokoli oppi en blank pose. Hel på god olje, jeg brukte Hampfrø olje denne gangen, og strø over ditt favoritt salt. Jeg kan anbefale Oliviers&Co`s urtesalt for salat, den er knallgod. Brokolien trenger minst et døgn i kjøleskapet, og du må huske å stikke hendene nedom posen for litt massasje, hver gang du er innom kjøleskapet.
Pesto av basilikum og pinjekjerner
 Basilikumpesto lager du slik:
1 dl pinjekjerner
1 dl olivenolje
3 dl basilikum
2 ts himalayasalt
sitronsaft etter smak
Begynn med pinjekjernene i foodprossesoren, og ha i resten i rekkefølge
Parmesan for den som liker rå mat uten melkeprodukter lager du med letthet selv.
1 dl gresskarkjerner
1/2 ts himalayasalt
Dette kjøres i foodprosesoren til det minner til forveksling parmesan.
"Parmesanen" kan strøs på all slags mat
Det er ikke noe pes å lage rå mat, selv om ting kan ta litt tid. Så lenge du er litt proaktiv og hele tiden har nøtter til bløting, bønner til spiring, brokoli til masasje, så vil du aldri slippe opp for gode rå ingredienser.
Trenger du inspirasjon kan jeg anbefale Erica Palmcrantz sin bok Raw food på norsk, den er en fin nybegynner bok, som lærer deg å tenke i de rette baner.

1 kommentar:

  1. Liker din "parmesan". Den er fantastisk på all slags mat. Namm:-)

    SvarSlett