Fjellturer og ferieturer

torsdag 14. april 2011

Sjokoladekuler, nå når vi nærmer oss påske

I bloggverden er det ikke vanskelig å finne gode oppskrifter på sunt snop. Denne gangen har jeg brukt Anita sin oppskrift på bringebærfylte sjokoladekuler, og de ble nammelinam!!
Sjokoladekuler:
6 store dadler
1 dl mandler
5 ss rått kakaopulver
2 ss lucuma
2 ts yacon pulver
2 ss palmesukker
4 ss extra virgin kokosolje
1/2 ts himalaya salt
Til å rulle kulene i: 50/50 rått kakaopulver og lucuma
Kjør alt i food processor og rull til kuler som du deretter ruller i kakao/lucumablanding (for at ikke de skal klistre seg), og setter kaldt.
Bringebærfyll:Tin fryste bringebær hvis du ikke har ferske. Når de er helt tint heller du av det meste av væsken. Mos bærene lett med en gaffel og tilsett søtning og psyllium husk pulver.
0,5 dl tinte, moste bringebær
1 ts yaconsirup
1 ts lucuma
litt vaniljepulver
1/2-1 ts psyllium husk pulver (kalles også fiberhusk)- ta i litt om gangen
La blandingen stå og tykne mens du lager sjokoladetrøflene, så ser du om du trenger mer psyllium husk i.
Du fyller kulene ved å stikke en liten fing inn i kulen, lage et lite hulrom, for så å slippe litt fyll inni og lukke igjen. Det er ikke mye fyll du får plass til, for du skal jo lukke også.
Etter 1/2 time i kjøleskapet er de klar for prøvesmaking :)

2 kommentarer:

  1. Hva smaker lukuma for noe? Har ikke skaffet meg det ennå, men det står på handlelisten.. :)

    SvarSlett
  2. Du kan spørre du... jeg gikk i kjøkkenskapet og stålsatte meg for noe riktig søtt noe. Men neida, det smakte ikke søtt i det hele tatt. Litt problem med å fastsette smaken, men kom frem til et hint av ananas eller aprikos.
    Jeg venter på min første forsendelse fra iHerb, så da får jeg de siste ingrediensene i hus, og kan utfolde meg helt på kjøkkenbenken :)

    SvarSlett