HUMMUS er skikkelig godt, og en fin måte å få i seg proteiner fra kikertene og Omega 3.
1 boks kikerter inkl. halve søet
1/2 hvitløkbåt
litt sitron
noen ss Tahin
extra virgin olive oil
spisskummin
Alt suses i foodprosessoren, spe etter hvert med oljen
LINSER med spinat
Kok en kopp med linser all dente ca. 20 min
i vann med grønnsakbuljong i.
Hakk opp en manneneve med fersk finhakket spinat og legg på toppen, la stå med lokk på i 1 min.
Hell av evt. kokevann
Rør i evt. litt creme fraiche og krydre med s&p
KIKERTER med krydder
1 løk
3 fedd hvitløk hakkes og freses
1 boks kikerter has i sammen med
1 neve rusiner, krydres med
gurkemeie, paprikapulver, spisskummin
Rester av både kikerter og linser er godt å blande i en vanlig salat og ha med på jobben.
Det er også godt å blande inn en kopp kokt couscous i kikertene.
GUAKAMOLE - ikke bare kosemat
1 passe moden avokado
1 fedd hvitløk
0,5 tomat
salt & pepper
Kjøres i foodprosessor til en fin mos.
Det er masse sunt fett i avocado som vi må få i oss. Kan spises som dipp med maistortillaer, i pitabrød sammen med grønnsaker. Perfekt som tilbehør til salaten på jobben.
SALAT til laksen
2 raspete epler
1 raspet løk
2 dl fløte
200 g majones
dill
Blandes godt sammen, og la det stå og søye seg en stund.
Har du rester kan du blande i biter av kokt potet og få en deilig potetsalat.
SAUS til laksen
2 bokser fløte kokes i 1 time
1/2 terning fiskebuljong
Estragon males i morter, ha i 1-3 ss alt etter hva du liker
Beregn masse poteter med en så god saus!
NAANbrød til indisk gryte
500 g fint spelt mel
1 ts bakepulver
2 ts gjær
0,5 ts salt
2 ts sukker
4 ss smeltet smør
2 dl melk
1 pisket egg
1,5 dl matyoghurt
hakket frisk koriander
Bland som en deig og hev først 1 time, kjevl ut til 6 tynne "pizzadeiger"
Stekes på 200 grader i ca 10 min til de blåser seg opp
Smør en klatt smør over etterpå og strø med hakket koriander
Søtt fyll: Kjør fiken, dadler mandler og olje i foodprosessoren til et smør. Bre det over halve brødet og brett.
TABULÈ
1 kopp bulgur freses i 4 ss smør i en panne
1,5 kopp grønnsakkraft helles over
Kokes i 20 min.
Hakk i mellomtiden opp masse
bladpersille
spinat
gressløk
Dette røres inn i bulguren når den er ferdig kokt
Serveres til falaffel, hummus, salat og fylte vinblad
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar