Fjellturer og ferieturer

tirsdag 13. januar 2009

Frokost - kvelds - lunch

For oss som ikke vil spise brødmat så har vi vært nødt å legge hodet i bløt for å finne opp alternativer. Fedon Lindberg har noen gode anvendelige oppskrifter, og den som jeg bruker to ganger i uken er havregrøten hans.
Bananpannekaker
2 dl havregrøtrester eller kokt quinoa
3 egg
3 dl bokhvetemel
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 store bananer
2 ss kokosolje
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss proteinpulver (kan utelates)
Bland moste bananer med egg og smeltet olje. Bland i resten, deigen skal ha en tykk og seig konsistens uten å være klissete. Stekes i varm stekepanne, med kokosolje.
Eplekake
Bland i bolle nr. 1:
1,25 dl agavesirup
1,25 dl rapsolje
160 g kokt quinoa (kokt vekt)
2 ss malte linfrø
2 ts vaniljepulver
1 ts rødvinseddik
40 g malte eller finhakkede mandler
40 g rosiner
2 store epler raspet
Bland i bolle nr. 2:
160 g malte havregryn (mal i fp.)
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts malt ingefær
2 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts himalayasalt
24 g hele havregryn
Bland ingrediensene i begge bollene sammen. Bre det utover en liten langpanne. Stekes ved 180 grader 30-40 minutter.
Glutenfrie pannekaker
2 egg
havremelk
maismel
kokosmel
kikertmel
himmalayasalt
agarvesirup
stevia (1/4 ts)
malte linfrø
kardemomme
2 ss cocosfett
Mettende pannekaker, med naturlige ingredienser, ikke helt raw og ikke helt lavkarbo, men veldig gode til frokost eller før trening.
Havregrøt
1 dl havregryn
2 dl vann
1 dl melk
4 ss malte mandler
2 ss kesam eller cottage cheese
1 ss olje
1 ts smør
ørlite salt og fruktose
Ha i først vann, melk og havregryn og kok opp. Rør inn det andre. Server med kanel
Kardemommemuffins
2,5 dl. fint sammalt speltmel
2 dl soyamel eller maismel
4 ss malte mandler
0,5 dl havrekli
4 ss fruktose
3 ts bakepulver
1 ts kardemomme
2 egg
1 dl vann
2 ss olje
3 dl Biola naturell
smeltet smør til formene
150 g halvfrosne bær
Bland alt det tørre. Visp sammen egg, vann, olje, Biola. Bland sammen, rør i bærene forsiktig til slutt. Helles i smurte muffinsformer Stekes på 170 grader i ca 25 min.
Frokostsmuthie til 2
0,5 banan
0,5 mango,
eller 0,5 annanas
evt. blåbær fra frysen
3 dl appelsinjucie, eller nat.biola Nytes i små slurker
Fruktsalat til 2
1 eple
1 appelsin
1 grapefrukt
0,5 mango
1 banan
Dette deles opp i små biter og blandes Ha over en håndfull fra denne mixen: solsikkekjerner gresskarkjerner linfrø evt. hakkete nøtter eller mandler Biola naturell yoghurt på toppen er toppers
Scones med ost
4 dl mel så grovt du ønsker
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
gressløk
3 ss smør smuldres i melet
125 g revet ost blandes i
1 egg, minus "litt"
1,5 dl melk blandes
Lag to runde flate leiver ca. 1,5 cm høy.
Del dem i 6 Pensle med restene fra egget Stekes på 200 i 15 min.
Yogakaker
250 g havregryn
100 g fullkornshvetemel
150 g brunt sukker
50 g rusiner
50 g nøtter (hakkes)
1,5 ts kanel
1,5 ts ingefær
0,5 ts muskattnøtt
0,5 ts bakepulver
2 dl olje
ca 2 dl vann (hold av litt)
Bland alt det tørre, hakk nøtter og rusiner litt, ha gjerne i solsikke-, gresskarkjerner eller sesemafrø. Ha i oljen og mesteparten av vannet. Form kakene med ss og trykk dem flate. Stekes på 200 grader i 12-15 min.
Grove vafler
3 egg
1 dl sukker
50 g smeltet smør
hvetemel eller spelt sammalt hvetemel
havregryn
melk
bakepulver
Lag vafler på vanlig måte

1 kommentar:

  1. Lurt med malte mandler i havregrøt! Har lurt på hvordan jeg skal få innført litt proteiner i min sønns frokost (2 år).. (får nå havregrøt m 1-2 ss linfrøolje og kanel). Burde nok male opp mandler og ha det stående i kjøleskapet, så står det klart.

    SvarSlett