Fjellturer og ferieturer

mandag 29. september 2025

To om gangen-metoden av Hanne-Lene Dahlgren ⛤⛤

Hanne-Lene Dahlgren deltok på Forfatterne kommer i september, jeg ble så begeistret for den nye boken hennes, at jeg gikk sporenstreks til innkjøp av den. Med myndighetenes justerte kostholdsråd, bør vi helst spise åtte porsjoner frukt og grønt for dagen. Siden 42% av befolkningen spiser under en porsjon på 100 gram hver dag, så trenger de fleste å gjøre en større innsats for helsen sin. 

Forlaget om boken:
2 om gangen-metoden er en sjeldent inspirerende og ikke minst digg kokebok med fokus på sunnere retter til hverdags og helg. I kokeboka 2 om gangen-metoden viser hun deg hvordan du kan komme nærmere målet og nyte hver bit på veien.

Flere av oppskriftene har allerede blitt folkefavoritter! Over 100 retter har vært gjennom mer enn 900 prøvelaginger fra 350 testlagere over hele landet, så oppskriftene er nøye testet og kvalitetssikret. Her får du skikkelig digg inspirasjon til frokost, lunsj, middag og dessert, helt uten pekefinger.


Hver porsjon inneholder minst 200 gram frukt eller grønt. Du lærer også hvordan du kan få i deg mer av andre viktige råvarer vi nordmenn spiser for lite av, ifølge forskningen.

2 om gangen-metoden er utviklet av forfatteren i samarbeid med noen av landets fremste ernæringseksperter, og er samtidig utrolig enkel å ta i bruk. 


To om gangen-metoden gir leseren et genialt triks for å innføre mer grønt i kostholdet. Boken gir en god innføring i hvorfor vi skal spise mer grønt, og diskuterer hvorfor det er så vanskelig for de fleste av oss, å få det til. Her finnes et poengsystem som styrer fokus inn på fullkorn, nøtter og belgvekster. Dette kan en følge hvis en vil, hvis du tilnærmer deg prosjektet som en konkurranse, slik som jeg gjorde. 

Det gikk ikke lang tid før jeg fokuserte fult og helt på oppskriftene, for mer fristende retter enn de Hanne-Lene Dahlgren presenterer er det lenge siden jeg har kommet over. Hos oss er vi flittige brukere av kokebøker, 3-4 stykker er nær sagt slitt ut, så denne boken ble et kjærkomment innslag på kjøkkenbenken. 

Oppskriftene har forholdsvis få ingredienser og ingen "rare" ting som bare blir stående i kjøkkenskapet. Fremgangsmåten er enkel og oppskriftene er logisk fremstilt. I skrivende stund har vi laget 6 av hovedrettene pluss noe av småtteriet som gir ekstra smak, som søte nøtter, pesto, dressing og guacamole. 


Vi har unngått kjøtt i 23 år nå, og hele tiden har vi også lat vær å spise tofu. Proteintacoen fristet, så nå har vi fått testet dette produktet som jeg lenge har vært skeptisk til. Den festlige fetasteken bø på utfordringer, siden vi brukte hele pakken med butterdeig, men akk for en smak den hadde, spesielt de oppvarmede restene dagen etter.

En trenger ikke være spesielt flink til å spise frukt og grønnsaker, selv om en ikke spiser kjøtt. I alle årene uten kjøtt har jeg kun spist frukt på tom mage, det vil si nesten aldri, men nå har jeg svelget denne "kamelen", og innført frukt som første måltid på dagen, noe som fungerer fint.
 

Søtpotetfrittata

I morgen skal gubben servere Søtpotetfrittata når jeg kommer hjem fra jobb, det gleder jeg meg til. Trenger du å gi familiens kosthold en stor dytt i retning bedre helse, så er denne boken en fantastisk god hjelp på veien!

Jeg anbefaler gjerne To om gangen-metoden videre

Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2025
Sider: 320
Kilde: Kjøpt selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar