Serien om Anton Brekke er med Cassandra-saken oppe i ni bøker. Vi ble først kjent med Brekke i 2010 med Tysteren, jeg ble superbegeistret og har fulgt serien siden. Årets utgivelse sto ikke tilbake fra de andre, velskrevet og spennende som den er
- jeg anbefaler den gjerne videre ☺
Forlaget om handlingen:
Cassandra Gran blir funnet drept i sin egen leilighet. Gjerningsmannen blir raskt identifisert og dømt. Et år senere oppsøker søsteren hans den tidligere kriposetterforskeren Anton Brekke og ber om hjelp til å bevise brorens uskyld. Anton er skeptisk, for broren var den perfekte gjerningsmannen. Det måtte være ham. Eller ... måtte det egentlig det?
Parallelt etterforsker Magnus Torp drapet på småbarnsmoren Sunniva Nylund. En tilfeldighet fører de to tidligere kollegene på samme vei mot en felles morder.
Forlag: Bonnier
Utgitt: 2022
Sider: 334
Kilde: Leseeksemplar
Anton er sen til sin avtale med NAV. De seks knivstikkene han tok i mot for 18 måneder siden, har gitt ham to døde fingre og en kranglete rygg. Etter femten år som drapsetterforsker hos Kripos er han nå skvist ut av politiet, men sitt gode rykte har han ikke mistet, så Rikke Viken finner frem til ham.
Magnus Torp, Brekkes tidligere underordnede etterforsker drapet på en annen ung dame. Magnus og Anton har holdt kontakten, nå møtes de, og snart samarbeider de igjen.
Historien er lineær men i korte sekvenser blir vi tatt med tilbake i tid. Vi får høre om en forferdelig brann, hvor to unge brannmenn er med på å redde barn ut av et overtent hus. Denne scenen er formidabel, jeg nær sagt bet meg fast i boken mens det sto på. Grunnen til tilbakeblikket får vi snart vite, når vi hører hvem det var de reddet fra flammene.
I Drøbak blir vi kjent med gamlemor Ruth Brun som leier ut en etasje i huset sitt til en mann, som i stedet for husleie skal hjelpe henne med forskjellige tjenester.
Vi hører også om rektoren på Steinerskolen og om verten på puben Tørst i Moss. Til tross for at jeg ikke ser på, eller leser om truecrime, så var podkastverten Kristian en av karakterene i persongalleriet jeg likte godt å følge med på. Det var artig å "høre" hvordan han jobbet, og hvor spennende det kan være å lytte til en sånn sending.
Som du skjønner her er mange innspill i denne historien, de er selvfølgelig med for å skremme leseren og skjule ugjerningsmannen lengst mulig. Den godeste Jan-Erik Fjell greide brasene, jeg ble både skjelven og lurt opp i stry.
Jan-Erik Fjell har en lett måte å skrive på, litt ordspill og litt flåsete dialog, som fikk meg til å humre. I tillegg møter vi Marita Olsen den NAV ansatte, som skal prøve å få Anton Brekke ut i jobb igjen, samtalene deres er egentlig ikke noe å le av, men morsomt er det.
Første del av historien gikk litt i sambatakt, men når vi passerer halvveis øker actionnivået betydelig. Hos oss ble søndagsmiddagen utsatt en time, for det var ikke snakk om å legge fra seg boken før den var lest ferdig. Ønsker du deg litt spenning i tilværelsen, fixer du det lett med Cassandrasaken ☺
Denne likte jeg også. Men likt denne serien. Forstår hva du mener med lange serier.
SvarSlettMed de seriene jeg har falt av, så har det skjedd rundt bok 9-10. Jeg kjenner på meg at denne serien funker godt fremdeles, så jeg gleder meg til fortsettelsen :)
Slett