Retten er veldig grei å lage kvelden før, for så å raskt og greit varmes opp når du kommer hjem fra jobb på mandag, eller hvilken som helst annen dag egentlig.
Parippu, sørindiske linser med kokos og krydder:
1 løk, grovhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 chilli, finhakket
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 tomater, grovhakket
1 boks kokosmelk
2 dl vann
salt
Fres løk, hvitløk, chilli og krydder i olje i en gryte. Tilsett tomater, linser, kokosmelk og vann og kok opp, la det koke til linsene er møre.
I oppskriften i boken serveres linsegryten med noe som heter Tarka strødd oppå. Her var det noen ingredienser jeg ikke hadde (hørt om..) så vi nøyde oss med å drysse sprøstekt løk og gresskarkjerner på toppen av suppen, godt det og.
Det er med skam å melde at poden på 14 erklærte at denne linsegryten var b e d r e!!! enn den jeg pleier å lage, så det ser ut som vi har fått oss en ny familiefavoritt :)
Det går fint å bytte ut de to tomatene med en boks "krossade tomater". Alle ingrediensene i denne retten er sånt som vi alltid har stående, noe som gjør den lett å ty til.
Her er min omtale av boken
Her er oppskrift på paien
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar