Fjellturer og ferieturer

torsdag 10. januar 2013

Middagstips! Nøttesprø steinbit med pastinakk purè og rosenkål

Så raskt kan det være å lage gourmet mat
Nøttesprø steinbit, pastinakk purè med timian og sennepsbrassierte rosenkål. Høres ikke dette deilig ut? Middagen er inspirert av seksretteren vi fikk på Finse 1222 på nyttårsaften. Det kan være utrolig lett (og raskt) å lage gourmet mat.
Fisken: Ønsket antall fileter av steinbit eller annen foretrukken fisk legges i en ildfast form. Smør toppen med et generøst lag med pesto. Hakk nøtter og strø dette oppå. Stekes i ovn 200 grader i ca. 20 minutter.
Pastinakkpurè: Skrell, kutt og kok 5-6 pastinakker og 1 potet. Lag purè med smør, fløte, salt, pepper og masse timian.
Rosenkålen: Kutt av bunnen på rosenkålen sånn at de ytterste bladene faller av. Slipp dem oppi kokende vann og la dem koke 1-2 minutter. Avkjøl. I en stekepanne har du i olje og en god klatt med sennep. Når fisken har noen minutter igjen, har du rosenkålen i stekepannen og steker dem på litt sterk varme i 4-5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Det hele er faktisk gjort på en halv time. Nam, nam og nyt maten :)

1 kommentar:

  1. Nydelig! Enig i at mye lekkert kan trylles fram, bare en bruker fantasien. Jeg elsker å lage festmat!

    SvarSlett