Fjellturer og ferieturer

tirsdag 3. juli 2012

Biscotti - italienske småkaker som smaker godt dyppet i rødvin

Biscotti er italienske snopekaker. Til min overraskelse lærte jeg for noen år siden at de skal dyppes i rødvin... Prøv! Det er utrolig godt.
Sånn lager du disse herlighetene:
100 g smør
1,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
100 hakkede mandler
50 g hakkede pistasjenøtter
1 ss revet appelsinskall
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og det andre og arbeid deigen sammen. Del i 4 emner som trilles til pølser som akkurat dekker på langs på stekeplaten din.
Klapp dem litt flate og stek i 15 minutter på 200 grader.
Skur av ovnen og ta dem ut. La ovnens temperatur synke til 50 grader mens du skjærer biscottiene på skrå. Legg dem med snittflaten opp og tørk dem i ovnen på 50 grader i ca. 30 minutter.
Oppbevares i tett boks, godt gjemt for alle som er glade i kaker.

3 kommentarer:

  1. Herlig og må prøves... klem fra Rosen

    SvarSlett
  2. Hei.

    Nå har jeg testet kakene jeg fikk, dyppet i god, italiensk rødvin.
    Det var en smaksopplevelse av de store :-))
    Pappa

    SvarSlett
  3. med pistasj, mandler og appelsin ? det må jo bare være en fest for smaksløkene :) har skrevet ned oppskriften ;)
    disse må eg forsøke meg på til helgen ... og med rødvin hee hee

    SvarSlett