Fjellturer og ferieturer

mandag 13. februar 2012

Mitt bidrag til "Meat Free Monday"

En mandag som følger tett etter en helg hvor vi har vært bortreist gir ofte utfordringer av typen "hva skal vi lage til middag?" Siden vi aldri spiser kjøtt, vil den jo pr. deff være "meat free", men jeg kjører på med dagens middag, til de som trenger tips til neste mandag. Fleksitarianerliv har i dag gitt oss sin kjøttfrie mandags middag, og her får du min.
Er du med neste mandag??
Salat med maislapper (til de som ønsker det)
1 håndfull spinat
1 hjertesalat
2 tomater 
1/2 agurk
1 paprika
1 avocado
1 stilk vårløk
fetaost
10 champignon
et dryss med god olje
salt og pepper
Begynn med soppen, grovhakk denne og stek den godt i stekepanne. Krydre med pepper, gurkemeie og salt, og sett til side.
Hakk og bland resten av ingrediensene, og ha i så mye fetaost som du har lyst på. Ha i den stekte soppen når den har kjølt seg litt av.
Sånn lager du maislappene:
2 egg
4 ss melk
hvetemel
salt og pepper
1 liten boks mais, helt uten sø
Rør sammen egg og melk og spe med hvetemel så det blir en tykk røre. Krydre, ha i maisen og rør rundt. Stek som små lapper på stekepanne og server disse til salaten for den som trenger litt mer enn grønt å tygge på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar