Fjellturer og ferieturer

onsdag 2. november 2011

"Salatskolen" del II Hvordan slå to fluer i en smekk....

To ganger i uken har jeg en sånn vakt på jobben at jeg kommer for sent hjem til å lage og spise middag med familien min. Heldigvis har vi en stor jente i huset som av og til har tid til å svinge i gang middagen til gutta boyz. Hvis middagslaging må vente til han far kommer hjem blir det ofte full fart, for fotballhåpet vårt har stadig vekk treninger som begynner klokken 17:00. Disse dagene, når jeg kommer hjem og freden har senket seg over kjøkkenet, kontemplerer jeg i noen minutter, før jeg setter i gang med min salat. Siden jeg også spiser salat til lunch, lager jeg nå dobbel porsjon, og pakker morgendagens lunch i samme slengen.
Dette lå på skjærefjøla før jeg satte i gang å mixe
En salat består av:
* dressing
* strø
* en "gjest" som metter
* salatingredienser
Det er veldig viktig å variere, samtidig som man prøver å få i seg noe som "metter" litt mer enn persillebladene gjør. Siden jeg er litt sær, så er mitt opprør mot den tradisjonelle salaten at jeg aldri har tomat, agurk og paprika i samme salat. Prinsippet tvinger en til å tenke litt ut av boksen, og salatene blir mye mer varierte. Har jeg paprika i så gjør jeg som her, bruker hele fargeskalaen.
I dag hadde jeg følgende i salaten min:
Pak Choy (knasende sprø salatblader som smaker av nepe)
Hjertesalat
Spinat (kalsium og jern)
Ingredienser til dressing
Paprika, 3 forskjellige farger
Spirer av mungbønne
Spirer av linser
Raspet gulrot
5 cm finhakket purre
Dressing: 
Rå honning fra Bondens Marked, varmet i vannbad så den ble litt flytende
Hampolje
Økologisk sitronsaft
Rør det godt sammen og hell over salaten når du skal spise den.
Oppå der igjen:
"Parmesan" Kjør Bjest (næringsgjær) og gresskarkjerner i foodprosessor med litt himalayasalt. (B vitaminer og sink)
Hampfrø (masse god omega 3-6-9)
Gjesten min i dag:
Blomkål og cashewnøtt ris
Valnøtter

3 kommentarer:

  1. Fin artikkel! Jeg har nettopp begynt å spire igjen. Det gir en fin variasjon fra det vanlige for meg. Og så smaker det så godt! :)

    SvarSlett
  2. Hørtes sunt og godt ut! Fint med en "gjest om metter" :-)

    SvarSlett