Dette lå på skjærefjøla før jeg satte i gang å mixe |
* dressing
* strø
* en "gjest" som metter
* salatingredienser
Det er veldig viktig å variere, samtidig som man prøver å få i seg noe som "metter" litt mer enn persillebladene gjør. Siden jeg er litt sær, så er mitt opprør mot den tradisjonelle salaten at jeg aldri har tomat, agurk og paprika i samme salat. Prinsippet tvinger en til å tenke litt ut av boksen, og salatene blir mye mer varierte. Har jeg paprika i så gjør jeg som her, bruker hele fargeskalaen.
I dag hadde jeg følgende i salaten min:
Pak Choy (knasende sprø salatblader som smaker av nepe)
Hjertesalat
Spinat (kalsium og jern)
Ingredienser til dressing |
Spirer av mungbønne
Spirer av linser
Raspet gulrot
5 cm finhakket purre
Dressing:
Rå honning fra Bondens Marked, varmet i vannbad så den ble litt flytende
Hampolje
Økologisk sitronsaft
Rør det godt sammen og hell over salaten når du skal spise den.
Oppå der igjen:
"Parmesan" Kjør Bjest (næringsgjær) og gresskarkjerner i foodprosessor med litt himalayasalt. (B vitaminer og sink)
Hampfrø (masse god omega 3-6-9)
Gjesten min i dag:
Blomkål og cashewnøtt ris
Valnøtter
Fin artikkel! Jeg har nettopp begynt å spire igjen. Det gir en fin variasjon fra det vanlige for meg. Og så smaker det så godt! :)
SvarSlettFlotte tips :D
SvarSlettHørtes sunt og godt ut! Fint med en "gjest om metter" :-)
SvarSlett