Fjellturer og ferieturer

tirsdag 1. november 2011

La maten være din medisin, og medisinen være din mat

Blomkålris med cashewnøtter og urter er en fin måte å få i seg 1 av 7 om dagen. Trodde du det het 5 om dagen? Ikke nå lenger, heldigvis begynner forsker og legmann å se viktigheten av å spise rå grønnsaker (og litt frukt). Jeg spiser minst en salat hver dag, og da er det superviktig å variere, ellers blir jeg gørr-lei.
Blomkålris smaker deilig til gryter som vanlig ris, eller å blande det i en salat, for litt ekstra metthetsfølelse.
Blomkålris, sånn gjør du:
1/2 blomkålhode i buketter
1 dl cashewnøtter
1 håndfull med dine favoritturter
1 ss olje
Himalayasalt
Kjør blomkålen og nøttene i foodprosessor hver for seg. Bland det sammen og kjør med resten av ingrediensene.
Dagens salat består av følgende:
Spirede linser
Spirede mungbønner
3 forskjellige typer salat
Blomkålris
Spray med god (dyr) olivenolje
Himalayasalt og pepper
Lag salaten om kvelden og ta den med til lunch, så slipper du unna et brødmåltid.

6 kommentarer:

  1. Får du tid til mann ig barn når du KUN holder på med mat??

    SvarSlett
  2. he,he... vi spiser no sammen :)

    SvarSlett
  3. Nam! :) Lekker salat og fin oppskrift på blomkålris.

    SvarSlett
  4. Så deilig ut, må prøve den!

    SvarSlett