Fjellturer og ferieturer

søndag 30. oktober 2011

Deilige skumle gresskarmuffins a la lavkarbo

Opp med hånden den som la ut denne oppskriften, for jeg finner ikke den igjen på nettet.
Muffinsene var så gode at jeg deler den videre, okke som.
Oppskriften holder til 12 halvstore muffins (som metter...)
Gresskarmuffins (lavkarbo):
3 egg piskes
1/4 dl rapsolje
1 dl rømme
200 g revet gresskarkjøtt
75 g malte valnøtter
75 g malte mandler
1 dl sukrinmelis/xylitol (jeg blander)
1,5 ts bakepulver
1,5 ss fiberhusk
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kardemomme
Bland det våte i en bolle og det tørre i en. Bland så sammen og fordel i 12 muffisformer. Stekes på 175 grader i 40 minutter.
Glasur:
150 g kremost
35 g smør romtemperert
sukrinmelis
sitronsaft
litt revet appelsinskall
Rør sammen glasuren og ha på muffinsene.

4 kommentarer:

  1. Å! Herlig med gresskaroppskrift, jeg har lett etter en som fyller alle kriteriene mine (sukkerfri, glutenfri, melkefri, enkel, puh!), og denne ser ut til å gjøre det :-) Takk for at du delte den!

    Kan jeg spørre hva slags gresskar du brukte? Bare et sånn "vanlig" stort halloweengresskar som det på bildet? Det er et sånt et jeg har, men har skjønt at det er forskjellige typer med forskjellige bruksområder. Kjedelig å bomme på om gresskaret passer i salte eller søte retter!

    Hilsen en fast leser :-)

    SvarSlett
  2. Kjekt med faste lesere :)
    Jeg brukte gresskaret du ser på bildene. Har brukt dette til middags gryter også.
    Mufinsene gikk ned på høykant i besøket nettopp

    SvarSlett