Fjellturer og ferieturer

lørdag 24. september 2011

Lavkarbokake

Vi er bedt i selskap i kveld, og hva er ikke bedre å ta med seg enn en kake jeg kan spise selv? Denne kaken har jeg sakset fra nettet for en tid tilbake og glemt å skrive på hvor jeg fant den, så skrik ut hvis du kjenner igjen oppskriften din :)
Lavkarbokake med nøtter:
250 g malte nøtter (valnøtter, hasselnøtter og mandler)
2 ss fiberhusk
1 dl sukrin
1 ts bakepulver
120 g Filadelfia uten "smak"
4 store egg
100 g smør
Fyll & Glasur:
200 g mørk sjokolade (jeg brukte 90%)
1,2 dl fløte
50 g smør
2 ss sukrinmelis
Mal nøttene i foodprosessoren, kjør med resten av det tørre. Pisk eggene sammen med osten og rør inn det tørre. Ha til slutt i smeltet og avkjølt smør. La det stå litt så det får sette seg, er røren for tynn ha i litt mer fiberhusk. Jeg hadde i en liten håndfull med kakaonibs, sånn bare for gøy.
Hell røren i en smurt springform str. 22 og stek i 40 minutter på 180 grader.
Smelt smør og sjokolade forsiktig i en panne. Rør inn fløte og melis. Rør kraftig hvis blandingen skiller seg. Vent til nøttebunnen er helt avkjølt før du deler den i 2 eller 3 deler, og har fyllet inni og oppå.
Nystekt kake som ble jevn og fin 
Med glasur ser den riktig så lekker ut

5 kommentarer:

  1. Mmmmmmm NOmNOm. dette var noe for liller ja!

    SvarSlett
  2. Det var en deilig kake! Tusen takk, Tine:-)

    SvarSlett
  3. Hildegunn?? Bra dere likte den, håper dere spiste hver minste smule om søndagen :)

    SvarSlett