Bakte grønnsaker |
Dagens bakte grønnsaker:
Løk, purre, hvitløk og sjalottløk
Kålrot, gulrot, pastinakk og persillerot
Brokoli, rosenkål og blomkål
Cashewnøtter
Salt, pepper, chilli explotion
Grønnsaksfond og god olivenolje
Bak dette under lokk i ca. 30 minutter
Vi har alltid en saus til dette, og nå på høsten lager vi ofte kantarellsaus, som smaker himmelsk.
Kantarellsaus |
Kutt opp to håndfuller med kantareller i småbiter
Stek det i en klatt cocosolje eller skikkelig smør
Ha på salt, pepper og hvitløkspulver og hell over en boks fløte
La dette koke i 15 - 20 minutter. Hell så over 2 dl grønnsakskraft og kok opp
Er jeg i ketose bytter jeg ut en del av rotgrønnsakene med paprika i forskjellige farger, og bruker gjerne asparges i tillegg.
Til de som er veldig sulten og ikke er streng med lavkarbo, koker jeg litt av risen som svoger Bechir hadde med fra Tunisia, den er kjempegod!
ååå nå ble jeg sulten!
SvarSlettHørtes godt ut, spesielt sausen. =) Kommer nok til å prøve noe lignende om jeg tør bruke gass-ovnen i leiligheten jeg nettopp har flyttet inn i. Har så langt bare våget meg på platene. =)
SvarSlettVi har brukt gassovn i det store utland flere ganger, med bra resultat. Hopp i det!
SvarSlettHørtes saftig og godt ut :)
SvarSlettMmm, høres digg ut! Elsker ovnsbakte grønnsaker, det er så enkelt og tilfredsstillende. :)
SvarSlett