Fjellturer og ferieturer

fredag 16. september 2011

Lavkarbo: Bakte grønnsaker med kantarell saus

Bakte grønnsaker
Å bake grønnsaker i form med lokk er en gjenganger hos oss. Veldig lett å lage til om kvelden, så kan hvem som helst sette i gang med middagen, dagen etter. Innholdet varierer etter hva vi har i kjøleskapet, og er ofte en variant av "rydding i kjøleskapet".
Dagens bakte grønnsaker:
Løk, purre, hvitløk og sjalottløk
Kålrot, gulrot, pastinakk og persillerot
Brokoli, rosenkål og blomkål
Cashewnøtter
Salt, pepper, chilli explotion
Grønnsaksfond og god olivenolje
Bak dette under lokk i ca. 30 minutter
Vi har alltid en saus til dette, og nå på høsten lager vi ofte kantarellsaus, som smaker himmelsk.
Kantarellsaus
Sausen lager du sånn:
Kutt opp to håndfuller med kantareller i småbiter
Stek det i en klatt cocosolje eller skikkelig smør
Ha på salt, pepper og hvitløkspulver og hell over en boks fløte
La dette koke i 15 - 20 minutter. Hell så over 2 dl grønnsakskraft og kok opp
Er jeg i ketose bytter jeg ut en del av rotgrønnsakene med paprika i forskjellige farger, og bruker gjerne asparges i tillegg.
Til de som er veldig sulten og ikke er streng med lavkarbo, koker jeg litt av risen som svoger Bechir hadde med fra Tunisia, den er kjempegod!

5 kommentarer:

  1. Hørtes godt ut, spesielt sausen. =) Kommer nok til å prøve noe lignende om jeg tør bruke gass-ovnen i leiligheten jeg nettopp har flyttet inn i. Har så langt bare våget meg på platene. =)

    SvarSlett
  2. Vi har brukt gassovn i det store utland flere ganger, med bra resultat. Hopp i det!

    SvarSlett
  3. Hørtes saftig og godt ut :)

    SvarSlett
  4. Mmm, høres digg ut! Elsker ovnsbakte grønnsaker, det er så enkelt og tilfredsstillende. :)

    SvarSlett