Kjempegodt tilbehør til yoghurt |
Kl. 0545 i dag morges sto jeg opp og rørte sammen crunchen. Siden da har den stått i dehydratoren og skulle etter oppskriften vært ferdig nå. Mine rosiner er fremdeles bløte, så jeg er veldig usikker på om crunchen er klar til å puttes på glass. Lar den i alle fall stå i litt til, så jeg ikke brenner inne med et svært glass med crunch som begynner å lukte vin.
I oppskriften står det "bre ut på et bakepapir..." men jeg brukte 3 plater med teflex og kunne godt brukt fire. Jeg prøver meg også på søtpotetchips.
Første ting som går i bosset, denne ble ikke sprø men seig |
Alle gode ting er tre, og siste oppskrift ut er Linfrøkjeks med urter.
Disse ble gode, men du må like å tygge litt |
I tillegg til disse tre fra "Salig blanding" har jeg kuttet opp to bananer, som jeg har strødd med kanel og en mango, så får vi se om kvaliteten slår butikk-kjøpt tørket mango og banan.
Havrekjeksene ble til siden jeg hadde hatt havremarv til bløting/skylling i 3 døgn og ikke ville ha rå grøt likevel. Derfor laget jeg grøt, sånn som jeg har vist her, og smurte det utover en plate. Disse ble gode på smak men litt harde, jeg smører nok litt for tynt siden jeg er redd for at det ikke skal tørke skikkelig. Jeg laget til slutt fruktbiter etter SanaBona sin oppskrift. Disse har bananer som basis og tørket frukt og nøtter, som alt kjøres i foodprosessor og klines utover en plate. Disse var søte og supergode.
Fruktbiter, langt fra lavkarbo men skikkelig godt snop |
Tørket mango, banan og havregrøtkjeks |
Så moro! :)
SvarSlettNår maskinen først skal surre og gå, så må jeg fylle den opp, så da blir det litt av hvert.
SvarSlettSå fin blogg! Har lyst på dehydrator selv! Søtpotet chips høres godt ut!
SvarSlettHar du prøvd å lage raw pepperkaker? Takk for sist forresten, vi jobbet på samme "stasjon" på Unge Kokker... :-)
SvarSlett