Fjellturer og ferieturer

søndag 26. juni 2011

Sjokoladekake a la lavkarbo (uten hvetemel)

Her er en liten godbit til de som ikke har kommet ut av skapet ennå, men lever lavkarbo i skjul. Denne er lavkarbo så det rekker, men ser ut og smaker helt som en "vanlig" kake.
 Kakebunn:
250 g nøtter (bland mandler, hasselnøtter og valnøtter)
1 stor toppet ss fiberhusk
1 dl sukrin (jeg bruker sukrinmelis)
1 ts bakepulver
100 g smeltet smør
120 g Philadelfia 
4 store egg
Mal nøttene i foodprosessoren i to omganger. Bland alt det tørre. Smelt smør og sett det til avkjøling. Rør sammen eggene og osten og ha i det tørre. Ha i smøret til slutt.
Hell røren i en smurt springform, jeg brukte en på 22 cm. Stekes på 180 grader i 35 minutter.
Fyllet:
200 g mørk sjokolade (86%)
1,2 dl fløte
50 g smør
2 ss sukrinmelis
Smelt smøret ha i fløten og sjokoladen. La det bruke en stund på å smelte. Pisk så i sukrin, og la det stå å avkjøle på kjøkkendisken.
Når bunnen er helt kald deler du den i to eller tre og fordeler fyllet i og over kaken.
Deilig lettlaget og mettende kake

5 kommentarer:

  1. Den ser supergod ut Tine.

    Hilsen Solveig

    SvarSlett
  2. Flaks for meg at jeg spiser melkeprodukter nå! Denne MÅ jo testes ut! :)

    SvarSlett
  3. Test i vei, den er supergod!
    Og Solveig, jeg lovet å ta et glass vin ved første kommentar på bloggen, og det står jeg ved, selv om det er mandag kl. 11:10 :)

    SvarSlett
  4. Mmmm....denne ser supergod ut! kanskje lage til klubb i helgen?! :)

    SvarSlett