Ny bok, nye muligheter. Første oppskrift vi prøvde i den nye boken RawCake av Caroline Fibæk ble en av tre fristende brownie`s. Boken ble kjøpt på min "studietur" til København, men de har den hos Kinsarvik, til bare en 50,- lapp mer.(Fremdeles på dansk) Jeg halverte oppskriften og brukte en ildfast form på ca. 10 x 18 cm. Oppskriften er ferdig halvert...
Kakedeig:
5 dl dadler uten sten
0,5 dl kokosolje
1 klype himalayasalt
1 dl rått kakaopulver
1 dl paranøtter, grovt hakket
Blend alle ingrediensene bortsett fra paranøttene. Nøttene røres inn etterpå, og røren trykkes ut i en form kledd med plastfolie og satt i kjøleskap.
Karamelltopping:
1 dl macademia eller cashewnøtter bløtlagt i 2 timer
0,5 dl vann
1 klype himalayasalt
1 ss lecitingranulat
1 dl dadler uten sten
1 ss lucumapulver
0,5 ts vaniljepulver
Alle ingrediensene blendes godt sammen, spe med vann til en fin tykk konsistens.
Ta kaken ut av formen og plasten, og sett den på et kakefat.
Fordel fyllet over kaken, og pynt evt. med bær
Kan med fordel spises med en gang. Kaken føltes ikke spesielt rå, og den gikk ned hos meg som egentlig ikke liker sånne kladdete halvstekte brownies.
nam nam nam!! Ser veldig god ut!
SvarSlettDen var kjempe god! Lag gjerne en til :D
SvarSlett