Fjellturer og ferieturer

onsdag 25. mai 2011

Gulrotrundstykker

I dag har jeg bakt rundstykker etter en oppskrift som Superlivsstil har delt med oss. Det ble 10 kjempegode, sunne rundstykker uten hvete og melkeprodukter.
1,5 ss fiberhusk røres ut i
4 dl vann
1 dl mandler
1/2 dl paranøtter
2 ss chiafrø
2 ss hampfrø uten skall
1,5 dl bokhvete
1 dl kikertmel
2 ss kokosmel
1 ts bakepulver
2 økologiske egg
1 stor finrevet gulrot
Mandler, paranøtter, chiafrø og hampfrø males i en blender til mel. Rør sammen alt det tørre og bland inn fiberhuskblandingen, som har fått tykne noen minutter.
Ha så i egg og gulrot til slutt. Deigen blir fin og myk, men klissete.
Lag runde boller med hendene og legg på bakepapirkledd bakeplate.
Stekes på 180 grader, og i min varmluftsovn tok det 30 minutter.
La dem avkjøles før du skjærer i dem.

2 kommentarer:

  1. De var utrolig gode, ypperlig når det ikke egner seg med salat til turmat.

    SvarSlett