Fjellturer og ferieturer

fredag 27. mai 2011

Fredagstaco a la rawfood

Taco kan også være rawfood
Det er utrolig sjelden vi følger strømmen når det gjelder matvaner, men i dag har vi slått oss med og hatt fredagstaco. Med hjertesalat som tacoskjell, parmesan av gresskarkjerner og en godt krydret nøtteblanding som erstattet tacosausen. Jeg som er mest ivrig på den rå maten, spiste meg mett på dette, men stekt og krydret sopp, litt raspet ost og noen fahitalefser kom også på bordet.
Raw tacofyll:
1 dl hasselnøtter bløtlegges i 8-12 timer
1 dl valnøtter bløtlegges like lenge
1 gulrot i biter
7 cm purre skåret i skiver
2 ts Shoyu
tacokrydder
hjertesalat til tacoskjell
Grovhakk først nøttene så gulrot og purre i foodprosessoren. Bland det sammen og ha på shoyu og tacokrydder.
Alternativ til Shoyu er tamari eller soya saus. Jeg har leitet litt etter Shoyu, og fant Renee Voltaire sin i dag, og den var veldig god. Den er økologisk, ikke genmodifisert (som all soya er) og uten tilsetningsstoffer.
Oppskriften er fra Erica Palmcrantz`s Rawfood på norsk.

1 kommentar: