Fjellturer og ferieturer

søndag 17. april 2011

Salat er gøy!

I morgen skal jeg på tidligvakt og må ha med meg både frokost og lunch på jobb. Frokosten er den jeg alltid har: Frøblanding (solsikke, sesam, linfrø, gresskarkjerner, hampfrø, chiafrø) rørt ut i havre eller mandelmelk, med gojibær pluss ferske bringebær eller blåbær, og en klatt tyrkisk yoghurt. Lunchen min varierer veldig siden den som oftest basserer seg på middagsrester fra dagen før. Ofte ligner det på salat, men uten de vanligste salatingrediensene. Salat lages som oftest etter "man tager hva man haver prinsippet", men skal en ha salat hver dag er det viktig med kraftig variasjon. Mandagens salat for min del ser i alle fall sånn ut:
1 vårløk
1 liten håndfull mungbønnespirer
1 liten håndfull bladpersille
1 Pak Choy
1 klype rucola
3 blad hjertesalat
5 kroner feldsalat
1 håndfull kokt quinoa
Basilikum
3 cherrytomater
Dressingen røres sammen av:
God olivenolje
1 skvis balsamikoeddik
1 skvis sitron
2 klyper krydder (Olivier & Co)
Til dette har jeg hjemmelaget coleslaw og for å avrunde det hele min favoritt supersunne eplekake.

4 kommentarer:

  1. Herlig lunsj, jeg har også den matboksen og den brukes veldig mye :)

    SvarSlett
  2. Både ser og høres godt ut!

    SvarSlett
  3. Ser helt nydelig ut!

    SV: Å så bra!! Den blir nok mer kremet med avokado (du kan også bruke banan.) Chia i seg selv smaker ikke så mye, så den smaker det man putter i :)

    SvarSlett
  4. D så utrolig bra ut! Så flink du er som tar med deg egen lunch på jobb. D er mye av cluet, men desverre for få som gidder!:(

    SvarSlett