Fjellturer og ferieturer

tirsdag 26. april 2011

Deilig hjemmelaget sjokoladeiskrem


Bildet til Anette som jeg har fått lov å bruke
Rett før påske laget vi is. Det var Mjuuugly som fristet, og her kommer hennes oppskrift:
Til 4 små porsjoner:
♦ 2 små bananer
♦ 2 dl kokosmelk / kremen i boksen
♦ 2 dl vann
♦ 2 ss hampfrø uten skall
♦ 1 ss lecithin
♦ 2 ss carob
♦ 5 ss kakao
♦ 3 ss palmesukker
♦ 1 ts vanilje
Lag smoothie av alle ingrediensene.
La smoothien stå i ca 20 minutter slik at lecithinen tykner og gjør smoothien kremete.
Hell over i iskremmaskin eller i en boks og sett i fryseren. Bruker du fryseren må du ta deg noen turer ned og røre i isen noen ganger. Vær obs på at det tar 4-6 timer...
Strø over litt bær, eller kakaonibs, og kos deg :)

2 kommentarer:

  1. Høres ut som at den fallt i smak hos dere :) Hvilken lechitin bruker du?

    SvarSlett
  2. Ja, den var kjempegod!
    Jeg kjøpte Lecithin da jeg var i London, og valget falt på merket Lanes, en gul og grønn boks som heter Lecigran. Har bare brukt den denne ene gangen, så jeg har ingenting å sammeligne med, men isen var i alle fall av fin konsistens.

    SvarSlett