Sjokoladepudding
1 banan1 avocado has i foodprosessoren sammen med
2 ss rått kakaopulver
2 ss carobpulver og
1 ss lucuma eller mesquite
Hell på litt rismelk, litt og litt pass på konsistensen
Konsistensen skal være som tykk krem.
Ha i skåler, pynt med blåbær eller bringebær og sett i kjøleskap i en time
Raw bringebærkake
Bunn:
3 dl. nøtter knuses i food processoren
5-6 ferske dadler hives oppi og kjør igjen
2-3 ss kokos
litt vaniljepulver
himalayasalt has i.
Sjekk konsistensen, den skal være sånn at når du klemmer blandingen mellom fingrene beholder den formen, men den skal ikke være klissete. Juster evt. med mer nøtter eller kokos. Press blandingen ned i en kakeform og sett den i kjøleskapet
Fyll:
3 dl. cashewnøtter knuses i fp. og legges over i en skål.
1 1/2 pakke med tinte bær, (ca. 6-700 g.) kjøres i fp.
Ha oppi de malte cashewnøttene og kjør det sammen.
Smelt 3-5 ss kokosolje i vannbad og ha oppi mens du blander.
Smak til blandingen med vaniljepulver, evt. søtning som yacon sirup/agave sirup hvis den trenger det, samt litt kardemomme, sitronsaft og himalayasalt. Sett i fryseren en time før du kan servere den.
Står kaken lenge i fryseren bør den stå på kjøkkendisken 3-4 timer før servering.
Rawgulrotkake med pærecashewkrem
Avfall fra 4 gulrøtter når du lager juice (Evt. raspede gulrøtter som saften blir klemt ut av)
1 eple grovrevet
0,5 dl malte mandler
4 ferske dadler så små biter som mulig
1 ts kanel
1 krm muskatt
3 ss sitronskall
Bland alt sammen og bre det utover et kakefat som settes kaldt
Pærecashewkrem:
2 dl cashewnøtter kjøres til mel i fp.
1 godt moden pære i biter
ca 2 ss vann
1 ts vaniljepulver
Ha i fp. resten av ingrediensene og kjør til krem
Kremen bres over kaken, så pynter du med gojibær, evt. rosiner og valnøtter
La stå kaldt til dagen etter, god også enda en dag
Paranøttrøre
1 dl paranøtter legges i bløt i 8 timer
1 ss vann
1 ts honning
1 ts sitronsaft
1 klype salt
1 ts tamari
3 ts rosèpepper
Kjør nøttene til mel i foodprosessoren
Tilsett det andre og spe evt med mer vann
Spises sammen med:
1 knytneve stor sellerirot og
4 jordskokker som har blitt kjørt til "ris" i foodprosessoren
Serveres med ruccola
Sjokoladekuler
1,5 dl mandler
1,5 dl dadler
5 ss myk kokosolje (ikke smeltet)
4 store ss rått kakaopulver
1 ts vaniljepulver
noen klyper salt
Kjær først mandlene i food processoren, for å grovknuse dem.
Ha resten av ingrediensene i food processoren og kjør alt sammen til en deig. Denne blir litt annerledes enn andre deiger, den blir nesten som en tykk sjokoladekrem i konsistens. Er det vanskelig å få massen til å gå rundt, tilsett 1 ss ekstra med kokosolje eller noen flere dadler.
Ta en passe mengde og rull til kuler. Avkjøl. Du kan også rulle de i det du vil, kakaopulver, hampfrø, kokos, lucuma osv., før du avkjøler de.
Godtekuler a la Rawfood
3 dl valnøtter finmales i foodprosessoren
1,5 dl rosiner tilsettes og kjøres til mel
1 ss honning
1,5 ss carobpulver
1 klype himmalayasalt
Ha i de siste ingrediensene og kjør til blandingen er en fin deig som du kan trille til kuler.
Jeg rullet kulene i hampfrø, det var godt
1 time til 7 dager i kjøleskap
Salatwrap med soltørket tomat
Wraps:
Blader av endive- eller hjertesalat
cherrytomater, delt i 4
vårløk, hakket
alfalfaspirer
Purrè:
2 kopper cashewnøtter
1 rød paprika
saft av 1 sitron
1 kopp soltørkede tomater med vannet de har lagt i i 1-2 timer
2 ss hvit miso
2 ss tahini
2 ss sesamolje
2 ss gojibær bløtlagt i 1-2 timer
1 ss risklipulver (Rice Bran)
1 ss tamari
1 ss hampproteinpulver
Strø:
2 ss hampfrø uten skall
Kjør alle ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin til blandingen får en jevn og tykk konsistens. Fordel salatbladene på et serveringsfat og fyll på med patè, cherrytomatene, hakket vårløk og spirer. Toppes med hampfrø.
Denne oppskriften er til 6 gode porsjoner. Rester holder seg godt til dagen etter.
Fyllet var godt som pizzafyll hvis du får litt for mye :)
Chiagelè
1 del chiafrø (høyt proteininnhold og masse omega 3 og 6)
4 deler vann rør ofte i 15 min
søtes med litt Agavenektar eller Manukahonning
Oppbevares i kjøleskap inntil 3-4 dager, men spis 2 ss morgen og kveld så er det borte lenge før det.
Mandelmelk
2 dl mandler legges i bløt i 24 timer
Hell ut vannet og skyll mandlene
Ha dem i foodprosessor og hell på 6 dl rent vann
Sil gjennom kjøkkenhåndkle og press ut all melken.
Oppbevares i kjøleskap 4-5 dager
Spar mandelmassen til mandelbrød
Brukes som basis å riste ut superfoods, lage smoothie, i stedet for yoghurt for å få i deg frøblanding til frokost.
Mandelbrød (ok, dette er ikke raw...)
5 dl mandelmasse (rester fra mandelmelk)
1 ss fiberhusk
2 ss kokosmel
1 ss kikertmel
1,5 dl solsikkefrø, sesamfrø, linfrø
1 dl havregryn
0,5 ts himalayasalt
1 ts bakepulver
1,5 ss kokosolje
3 egg
1,5 dl vann
Bland alle de tørre ingrediensene, frøene og mandelmassen. Visp sammen egg, vann og kokosolje, bland det sammen med det tørre.
Ha blandingen ut over en stekeplate, stryk den ut med en slikkepott så den legger seg jevnt over nesten hele platen. Bruk pizzahjulet og del den opp i ruter. Stek ved 180 grader, varmluft, i ca. 30 min. Kan oppbevares 3-4 dager, eller fryses ferskt og tas opp i porsjoner.
Jeg delte brettet 3x7 og fikk 21 biter, da blir det 3 karbohydrater pr. skive.
Dette er kjempe fin kilde av oppskrifter. Mye kreativitet og ganske uvanlig mat kan man finne hos deg Tine. Gratulerer og takk for tips!
SvarSlettHei,
SvarSlettEr det noen som vet hvor man får kjøpt supermat billigst i Norge? Det billigste jeg har funnet hittil er www.foodz.no
- Karl
Masse fine oppskrifter du har samlet her Tine :) Karl: Tror de aller fleste handler sin supermat på iHerb-> det er MEGET billig :-)
SvarSlettSå mange fine oppskrifter du har samlet her! Jeg skal jammen prøve opp til flere av dem! Røren med chiafrø var VELDIG smart. Har tenkt en del på hvordan jeg skal få spist dem på en grei måte. Synes ikke de er så god i frokostshots!
SvarSlett