Fjellturer og ferieturer

onsdag 14. april 2010

Muslibar - topp mat på tur

Noen ganger er man i farta, og det er rett og slett ikke tid til å lage mat. Da er det godt å ty til en muslibar fra vesken (hjemmelaget selvfølgelig) i stedet for å kjøpe boller eller annet vomfyll.
Som turmat utklasser den den søte kjeksen uten problemer.
Oppskriften jeg fant er som følger:
5 ss honning smeltes forsiktig i en panne, ha i
1 ss fruktose (eller 2 ss sukker)
5 ss rapsolje
1 egg
350 g grynmix av ønsket kvalitet
Bland alt (ta pannen av platen) og stryk det utover en liten langpanne (18x28 cm)
Stekes på 160 grader i 30 minutter, snu gjerne formen halveis.
Deles i 12 biter og legges til avkjøling
Pakkes en og en i plastfolie eller alufolie. Husk å legge en i vesken. De blir mye billigere enn de fra butikken med pris på kr. 2,- pr stykk, og så så mye mye bedre.
Kan varieres med peanøtter eller andre nøtter/frø du liker

4 kommentarer:

  1. Flott, hvordan kan men redusere de raske karbo noe og tilsette litt protein?

    SvarSlett
  2. Så lenge det er gryn inni bildet, hjelper det ikke å kutte ut den ene ss fruktose, det monner liksom ikke. Kan ikke tenke meg at det går å bytte ut grynene med Kruskakli heller. Bra for turer opp og ned fjellsider, men ikke for ketose, da blir det annen mat :)

    SvarSlett
  3. De ble så utrolig smuldrete?? Hva har jeg gjort galt???

    SvarSlett
  4. Husket du egget? Eller kanskje litt for lite honning?

    SvarSlett