Om du ikke har hørt navnet Helga Feiring før, så skyldes det at Delt omsorg er hennes debut som forfatter. Hun bor i Oslo og er utdannet arkitekt og kunsthistoriker, og sannelig kan hun ikke skrive bøker også.
Forlaget om handlingen:
Snart har Norunn levert masteroppgaven, og da er alt på plass: samboer, datter på tre, leilighet, venner, etter hvert kanskje også jobb.
Men så går Endre fra henne, og alt må tenkes på nytt. Norunn husker ikke hvem hun var før hun møtte Endre, oppgaven er bare rot, hun står i fare for å miste både leiligheten og støtten fra Lånekassen. Og når datteren slår og spytter, er det vanskelig å vite hva som er verst: å være alene eller å være alene med en treåring.
Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2019
Sider: 224
Kilde: Leseeksemplar
Det er ikke lett å skulle lage en troverdig skildring av en situasjon som veldig mange av oss har befunnet oss i. Helga Feirings hovedperson er opptatt av å ikke miste seg selv midt oppi traumen, som hun opplever at separasjonen fra mannen er. At en mor først og fremst skal vise omsorg for seg selv, når hun har en datter som helt tydelig viser at hun ikke er komfortabel med situasjonen, er for meg litt underlig, men jeg lot den gå, siden handlingen fenget meg.
Den voldsomme oppførselen til datteren Astrid og de intime og heftige sexscenene som plutselig var der, uten foranledning, var litt vanskelig å svelge. Mor til Norunn forsøker alt hun kan å hjelpe henne i dette som Norunn takler så dårlig. Datteren oppfatter henne som klengete og masete, men når en tar Norunns oppførsel i betraktning, så skjønner jeg moren godt.
Til tross for at karakterene er litt "typete", byr historien på tempo og raske sceneskift, så romanen fenget til tusen, og er absolutt verdt å lese!
Spennende!
SvarSlettJeg venter på denne boka , men begynner å lure på om den har kommet bort i posten..
God helg Tine.:)
Glad for hvert blogginnlegg som kommer, hver blogger som er aktiv.:)
Det er det som er fordelen med å få pdf-fil på mail, da surfer boken inn på Kindelen uten forsinkelser :) Du har noe å glede deg til da, gleder meg til å høre om du er enig i mine tanker.
SlettDet er stille i blogglandia for tiden, har meldt meg litt ut jeg også, selv om jeg leser og skriver om bøker, så er jeg ikke aktiv bokblogger lengre. Setter stoooooor pris på dine og de få andres besøk på bloggen, og kommentarene dere legger igjen :)
Skjønner det. Lett å hive seg over dem med en gang da..
SlettSynes fortsatt du er en av dem som er blant de mest aktive, selv om det er litt roligere fra deg også for tiden.
Blir litt kjedelig hvis "alle" bare skriver små snutter om bøker på instagram., eller gjemmer seg på snap. . Håper ikke det blir sånn fremover.
Det er lett å hive seg over bøker på Kindle, men det er også lett å glemme dem, når spennende papirbøker strømmer inn.
SlettJeg aner ikke hvordan det foregår på instagram og snap, har aldri funnet ut av det :) Kort omtale på blogg er bedre enn ingenting, så bloggen består selv om jeg anser den som min personlige (ikke private) oversikt. Orker ikke stresse med å få besøk og kommentarer, men setter stor pris på hver eneste kommentar jeg får :)
Helt enig ang blogg, bedre med korte omtaler enn ingen. Jeg tenker også at det er et slags arkiv for meg selv så jeg kan huske hva jeg har lest, og jeg bearbeider boka når jeg skal skrive om den. Jeg setter også pris på kommentarer og liker det sosiale med bloggingen, men det er ikke treff og kommentarer jeg lar meg styre av.
SlettDet var en fin liten omtale denne - jeg tar ikke imot så mange bøker for tiden, har ikke plass - ligger nok ganske på etterskudd med omtalene mine. (Har en liste med ca 150 bøker som er lest/lyttet og som jeg har kladdnotater på, de fleste av dem - men det virker uoverkommelig, så jeg burde skrote hele listen.) - Jeg lytter raskt en bok, men å blogg-omtale den krever mye energi og tid, bruker gjerne tre dager på en omtale - er litt pirkete, og det skal tenkes en god del.
SvarSlettJa, omtalene mine blir kortere og kortere, så det er rett før jeg ikke vil kalle meg bokblogger lengre :) Prøver å gå over til biblioteket for å lette på presset, men noen bøker slipper fremdeles gjennom. Selv orker jeg ikke backload av leste bøker som skal skrives om, og siden leselysten er større enn skrivelysten, blir det kort. Ja til skroting av listen!
SvarSlett