mandag 15. april 2013

Meatfree monday: Fylte auberginer a la Thailand

Nydelig thairett som er lavkarbo-vennlig hvis du dropper risen :)
Denne oppskriften må deles, for det ble kjempegodt!

Til 4 personer trenger du:
8 små eller 2 store auberginer
2 ss olje
4 sjarlottløk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
2 friske chilli uten frø, hakket
1 squash grovhakket
125 g kokoskrem
litt basilikumblad hakket
litt hakket koriander
4 ss soyasaus

Legg auberginene i et ildfast fat og stek dem i ovnen i 10 minutter på 200 grader. Del dem i to på langs, og skrap ut innmaten og grovhakk den. 
Varm oljen i en wok eller en stor stekepanne, og stek løk og chilli i 2-3 minutter før du tilsetter sqaush og innmaten fra auberginen. Ha i de andre ingrediensene og og la det småkoke i 3-4 minutter.
Fordel blandingen i auberginskallene. Legg dem i den ildfaste formen og stek i 10 minutter.
Server evt. med ris og sursøt saus.
Det er godt med litt "crunch" så vi drysset litt parmesan over lavkarbo varianten, og brødsmuler over den andre.

3 kommentarer:

  1. Dette så rett og slett herlig ut, Tine. Jeg må forsøke meg på denne retten en dag. Tusen takk for et middagstips som så meget fristende ut :)

    SvarSlett
  2. Dette var kjempegodt, hadde det til middag i dag:-)!

    SvarSlett
  3. Å så bra! Kjekt at jeg kan lokke deg til å prøve noe nytt :)

    SvarSlett