søndag 10. mars 2013

Lørdagspizza får selskap av Roar Sørensen`s Smertens aveny

Selv på strikt ketosediett (lavkarbo) er det ikke noe pes om familien vil ha pizza, for jeg har verdens beste oppskrift på pizzabunn nesten uten karbohydrater.
Kvelden ble en riktig fin en, med pizza, halv tørr hvitvin i glasset og en spennende bok.
Lørdagen er reddet, lavkarbopizza, halvtørr hvitvin og spenning....
Det er ikke mange ukene siden jeg leste Roar Sørensens første bok om Stingo på Filippinene, Magellans kors. Denne likte jeg veldig godt, og da Commentum Forlag sendte meg et leseeksemplar på Smertens aveny, tok jeg bølgen av glede.
I andre bok fortsetter Stingo sin litt bedrøvelige hverdag på livets skyggeside.
Siden Roar Sørensen faktisk bor på Filippinene, tviler jeg ikke på at beskrivelsene hans av steder og forhold er sanne, og det gjør dette til en tøff bok å lese.
Smakebit fra Smertens aveny









Bokelskerinnen har et kjempeflott intervju med Roar Sørensen på bloggen sin, som jeg anbefaler
deg å lese.
Bokbloggeir har en flott anmeldelse av Magellans kors, og her kan du lese hva han skriver om Smertens aveny.
Denne boken føltes mer "voksen" i formen, mer moden og gjennomarbeidet, om du vil. Jeg savnet litt galgen humoren, som det var masse av i begynnelsen av forrige bok, men det kan bli for mange innskutte bisetninger, og digresjoner.
Handlingen er spennende gjennom hele boken. Det er en "guttebok" dette her, med action og dækelskap, men jeg likte den godt. Spesielt avsnittene godt uti boken når vi blir kjent med Chi-Chi.
Jeg leser gjerne fler bøker fra Roar Sørensen sitt Filippinene.

Fler smakebiter finner du på bloggen 
Flukten fra virkeligheten

På bloggen Artemisias Verden finner du en fin anmeldelse av boken, og en liste over andre som har snakket om den.

16 kommentarer:

  1. Så flott smakebit! Og pizzaen så helt nydelig ut :)

    SvarSlett
  2. Det låter som något jag skulle vilja läsa, men när jag söker på Roar Sørensen får jag bara fram massor av böcker som han översatt till norska. Han verkar inte alls vara översatt till svenska.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ser du på nettsiden hans, så har han bare gitt ut et par romaner. Denne siste er helt ny. Det er oversetting av andre sine bøker han har drevet mest med.

      Slett
  3. Tack för smakbiten. Skrev visst upp författaren på min nyfiken på-lista förra gången du skrev om honom.

    SvarSlett
  4. Pizzaen ser kjempegod ut, jeg hadde absolutt trengt å gått over på ketosediett så det er vel på tide å komme i gang etter hvert. Ser frem til å ta fatt på denne boken men først må jeg lese ferdig det jeg holder på med. Tusen takk for smakebiten og ønsker deg en fin søndag:-)

    SvarSlett
  5. Framside bildet på boka gav meg følelsen av "gamledagers cowboy-bøker"- og det var vel ikke helt fullgæli, ettersom du kaller det ei "guttebok"? Nyt dagen og boka!

    SvarSlett
  6. Har vært inne på det før, at Magellans kors ikke helt falt i smak hos meg. Men jeg prøver alltids nye bøker, og har ikke gitt opp Roar Sørensen! Ha en nydelig dag! (Kom nettopp inn fra tur i det herlige været.)

    SvarSlett
  7. Denne fikk jeg også av forlaget før helga, så den ser jeg frem til å lese.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for linking du også Tine.:)

      Slett
  8. Skal huske på den til den andre her i huset som leser mere krim enn meg. Det er som oftest jeg som "forer" han med bøker. Takk for smakebiten.

    SvarSlett
  9. Tack för smakbiten. Verkar vara en trevlig bok!

    SvarSlett
  10. Pizzaoppskriften har jeg lagret, det fristet med pizza så kanskje neste lørdag. Høres ut som en perfekt kveld :)

    Roar Sørensen har jeg blitt nysgjerrig på, takk for tips!

    SvarSlett
  11. God reklame for pizza og lesestund : )

    Har ikke hørt om denne serien tidligere - smakebiten din gjorde megnysgjerrig.Teksten har mye fordommer, som jeg nesten må sjekke ut nærmere.

    Ha en fin søndag aften!

    SvarSlett
  12. Kanskje dette er en bok for samboeren min :) Tusen takk for smakebiten, Tone.

    SvarSlett
  13. Har inte hört talas om serien tidigare, men blir nyfiken. Tack för smakbiten! :)

    SvarSlett