mandag 11. februar 2013

Meatfree monday: Stekt ris

Stekt ris er en asiatisk rett som kan varieres i det uendelige. Vi lager dette når vi har bommet på risen, og sitter igjen med rester. Når du skal avkjøle den kokte risen, har du i litt olje da kleber ikke kornene seg sammen. Rør i den et par ganger mens den avkjøles, sånn at den blir luftig og fin. La den bli helt kald før du begynner. Retten kan gjerne lages kvelden før, og has i en ildfast form. Når du skal spise den, setter du bare formen inn i kald ovn, som varmes opp til 200 grader. Da er middagen ferdig på null komma swish.

Dette trenger du til stekt ris:
1/2 liter kokt og avkjølt ris
3 egg
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 purre
tilsammen 1 paprika i forskjellige farger
1 boks erter
5 sopp
1/4 squash
4 ss soyasaus
1 ss paprikapulver
1 ss gurkemeie

Sånn gjør du det:
Stek løk og sopp hver for seg. Bland det og ha i paprika og stek litt til. Legg dette til side.
Smelt en klatt smør i stekepannen og ha i de tre eggene. Før eggene blir stiv heller du over den kalde risen, og vender eggene rundt risen. Når risen er stekt, har du i resten av ingrediensene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar