lørdag 8. september 2012

Musical: Sweeney Todd. The demon barber of Fleet Street

Fra en av de mange reklameplakatene rundt om i London
I musikalen SweeneyTodd blir vi tatt med tilbake til 1800-tallet  i Londons Fleet Street. Her møter vi Sweeney Todd som har satt i fengsel for noe han ikke har gjort, og etter mye urett mot hans familie, vil han ta hevn. Han slår seg sammen med pai-baker Mrs. Lovett og får på en grusom måte sin hevn.
Dette er en mørk komedie basert på et teaterstykke av Christopher Bond, og med musikk av Stephen Sondheim. Den erfarne skuespilleren Imelda Staunton, kanskje best kjent fra Harry Potter spiller Mrs. Lovett, og i rollen som Sweeney Todd finner vi Michael Ball, som har lang erfaring fra forskjellige musicals i London.
Det er blodige greier dette her. Det er 12 års aldersgrense, og alle under 16 må være i følge med en voksen. Oppsetningen er fra i mars i år, og går på Adelphi Theatre.
Filmen med Johnny Depp og Helena Bonham Carter er basert på Broadway versjonen av musicalen, og heldigvis hadde Susanne denne i samlingen sin, sånn at jeg fikk forberedt meg litt. 

Filmen er mørk og blodig, så jeg var glad vi ikke hadde seter på de første radene.
Jeg ble veldig positivt overrasket. Musikken gjorde seg mye bedre "live" enn på film, og storyen var virkelig bra formidlet. 
Imelda Staunton var skikkelig vittig i rollen som Mrs. Lovett, og selv om dette skulle være mørkt og tragisk, hylte vi av latter mange ganger. 
Gøy var det at Stephen Sondheim satt på raden foran oss, og så sitt eget stykke. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar