torsdag 1. desember 2011

"Litt" sunne kaker som er deilige i disse juletider - melkefri

I Yogakogeboken min heter disse deilige kakene "Sivananda småkaker", men vi kaller dem bare for yogakaker. Det er lenge siden jeg har laget dem, siden de inneholder hvetemel, vel og merke bare litt sammalt grovt, men det er like fult hvete. Sukkeret er av det brune slaget, men kan sikkert byttes ut med noe litt sunnere. Siden væsken er bare vann og olje, er den fri for melk og også egg.
Til ca. 25 Yogakaker:
250 g havregryn
100 g sammalt grov hvete
150 g brunt sukker
50 g rosiner
50 g peanøtter, hakket grovt
1,5 ts kanel
1,5 ts ingefær
0,5 ts muskatt
0,5 ts bakepulver
2 dl rapsolje
2 dl vann
Ha gjerne i solsikkekjerner, eller andre nøtter du liker.
Bland alt det tørre, rør i vann og olje. Form deigen til bordtennisballstore kuler som du klapper så flat du greier. Det er passelig med 3 x 3 kaker på hvert brett. Bruk litt grov hvete på fingrene når du klapper dem flate, så henger ikke deigen fast.
Stekes på 200 grader i ca. 12-15 minutter.

1 kommentar:

  1. Brunt sukker bruker jeg noen ganger for det gir en helt unik smak :) takk for oppskriften!

    SvarSlett