onsdag 17. august 2011

Kinesiske grønnsaker - veggis uten melk og så lavkarbo som du ønsker

Som den våkne leser av bloggen min sikkert har skjønt så spiser vi mat fra alle verdens hjørner. Den er alltid uten kjøtt, men fisk og skalldyr forekommer. Denne retten er også melkefri, men minimaisen gjør kanskje at den ikke er 100% lavkarbo. Bytt ut maisen med andre strimlede grønnsaker, hvis du er på lavkarbo. Hos oss serveres dette som det er til ho mor, mens gutta boyz har bestilt nudler til. Motstanden min mot å bruke bokser, gjør at jeg ikke lager kinamat så ofte, men denne er det masse god smak i, så jeg svelgte en kamel...
Dette trenger du:
4 vårløk, finsnittet
3 ts ingefær revet
250 g vannkastanjer
425 g babymais
125 g bønnespirer
50 g finstrimlet kinakål (eller hjertesalat)
2 ss soyasaus
4 ss østerssaus
2 ss sesamolje
Og sånn gjør du:
Varm kokosolje i wok`en og surr ingefær og vårløk. Ha i vannkastanjer og babymais og stek videre i 30 sekunder. Ha resten av ingrediensene oppi og rørestek i 1 minutt. Jeg drysset over litt cashewnøtter og koriander, bare fordi jeg fortjener det...
Serveres med nudler hvis du tåler karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar