torsdag 27. januar 2011

Pai kan være lavkarbomat


Jeg elsker pai, og savner det hver gang jeg er flink til å ikke spise hvete. Nå har jeg prøvd ut en oppskrift hvor en lager paideig uten hvetemel, og det ble kjempe vellykket.
Bunn:
2 ss smør smeltes i formen, pisk så sammen
5 egg
1 dl fløte
salt og pepper og hell i formen
Stek i 15 min. eller til det er gyllent brunt
Fyll:
1 løk
5-6 sopp stekes godt og krydres etter ønske
Legg dette over den forstekte paibunnen
Topping:
3 ss Creme Fraiche
1 ss Cottage Cheese
1 dl fløte piskes sammen og hell over fyllet
Strø over raspet ost
Stekes videre 15-20 minutter
Voala, paien er ferdig og får du den for deg selv, og allerede har skrumpet magesekken inn til en rosin, har du frokost, lunch og middag. Lar du de andre smake er den vekk på en blunk.
Dette skal bli totalt 15 karbohydrater, så deler du den i 3 så har du 5 pr. måltid, og det er jo akkurat passelig :)

2 kommentarer: