onsdag 26. mai 2010

Er kokkeleringen din kreftfremkallende?

Det er blitt veldig populært å grille. Halve kjøttdisken på butikken er ferdig marinert grillmat. Når det nærmer seg skyfritt blir folk helt yr, kaller det "grillvær", og iler hjem for å fyre opp. På meg som er en ikke-griller virker det som de rundt meg holder på flere ganger i uken, og i hvert fall i helgene.
Bare for å ha sagt det, jeg nyter sommeren, og selv om vi har bestemt oss for å kutte ut grillet mat, føles det ikke som at vi går glipp av noe. Du bekymrer deg kanskje ikke for polysykliske aromatiske hydrokarboner og heterosykliske aromatiske aminer? - vel det burde du!
De fleste vil nå tenke "jammen en trenger jo ikke å bli helt hysterisk", "alt er jo kreftfremkallende", lukke ørene, og nekte seg selv ny kunnskap, i redsel for å måtte ta noen nye (upopulære?) valg. Gjør deg selv en tjeneste og ta en titt på denne siden eller denne, før du hopper over på noe mindre farlig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar